O nama

Sarajevo dobi ime po dvoru u polju, a što u prevodu znači sarain=dvor, i ovasi=polje. U tom polju nekada davno bi velika žitnica ove doline. Kada žito sazri polje dobije boju zlata. Pa i prije imena Sarajevo, ova dolina se prozva Zlatni dol. Ta zlatna dolina je bila prepoznatljiva i po tome što je u doba vrućina bila rashlađivana sarajevskim kišama čije kapi izgledaše kao dijamanti I tako dobi svoje ime.

Hotel boutique “diamond rain” nalazi se u jezgru Starog grada, u neposrednoj blizini Baščaršije, u vijekovno poznatoj sarajevskoj mahali Bistrik kao i sa objektima koji su pod nacionalnom zaštitom Bosne i Hercegovine, kao I blizina sarajevske žičare.
Posebno se osjeti prepoznatljiva multietična nit Sarajeva gdje se u neposrednoj blizini nalaze islamske, krščanske i jevrejske bogomolje.

Dovoljno je samo da se pređe preko čuvenog Latinskog mosta, gdje 1914.g. bio atentat na prijestolonasljednika Franca Ferdinanda i njegovu suprugu Sofiju, što je bio povod za početak prvog svjetskog rata.

Sa svojom posebnom arhitekturom hotel je prilagođen prostoru, a svojim luksuznim sobama i apartmanima nudi relaks svojim budućim gostima. Etaže su mu povezane liftom, a osobenost hotela čini i zatvoreni rekreativni bazen, nadsvođen kupolama i kišom koja iz stropa spušta kao dijamanti.

Dizajn bazena oslikava duboku vezu Sarajeva I Dubrovnika koja datira kroz srednji vijek. Poseban pečat daje priznanje vladara Bosne i osnivača grada Sarajeva Isa-bega Ishakovića od strane Dubrovačke Republike.
Sadržaj bazena upotpunjava infra crvena sauna koja je svjetski trend zdravstvene kulture.

Hotel je otvoren
01.01.2020. godine.

Objekat je osmislio i dizajnirao arhitekt Mufid Garibija.

Caffe bar

Transport sa aerodroma

24 Sata Recepcija

Bazen i Infrared sauna

Pin It on Pinterest